betulart-logo

Csokoládé- vagy vaníliafagylalt

Hozzávalók: 20 dkg cukor, 4 tojás, 1 liter Farmtej tej, fél rúd vanília. A csokifagyihoz 2 dkg csokoládé vagy kakaópor.
A cukrot az egész tojásokkal habosra keverjük, felengedjük a vaníliával felfőzött forró  Farmtej tejjel. Kevergetjük, amíg besűrűsödik, azután egészen kihűtjük és fagyasztjuk. A csokoládés és kakaós fagylaltot is úgy készítjük, mint a vaníliásat, csak vanília helyett 2 dkg csokoládét vagy kakaót keverünk a krémhez, és azzal főzzük.
                                                      
Ha fagyi alapot készítünk, sokféleképpen ízesíthetjük, lássunk néhány fagylaltváltozatot!

Hozzávalók az alaphoz: 3 egész tojás, 20 dkg cukor, 5 dl tej
A cukrot az egész tojásokkal kikeverjük. A tejet felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett beleöntjük a tojásos masszát. Sűrűre főzzük, levesszük a tűzről és ízesítjük.

Vanília: vaníliás cukorral
Puncs: 1 mokkáskanálnyi puncsaroma, mazsola
Csokoládé: csokoládé vagy kakaó
Dió: darált dió, pici rum
Gesztenye: gesztenyemassza
Kókuszos: kókuszreszelék, kókuszlikőr
Kávé: instant vagy főzőtt kávé
Karamell: 3 kanál cukrot karamellizálunk, erre öntjük rá az 5 dl tejet és a tojásos cukros masszát

Ha egyszerűbb megoldásra vágyunk, és nem szeretnénk a kevergetéssel bajlódni, tökéletes megoldás lehet a tejszínes-tojásos alapú parfé is. Olvassa el Hűsítő finomságok a Farmtej ajánlásával cikkünket is!

( felhasznált forrás: www.mindmegette.hu )a