betulart-logo

A mindmegette.hu receptgyűjteményéből válogattunk kicsiknek és nagyoknak egyaránt! 

Amerikai forró csoki 
Hozzávalók:
8 dl tej
1 evőkanál kakaópor 
1 evőkanál juharszörp
4 evőkanál zabpehely
fél dl tejszín 
fahéj
1 evőkanál csokireszelék
Elkészítés: Forrald fel a tejet és keverd bele a kakaót. Add hozzá a juharszirupot és a zabpelyhet. A tejszínt verd habbá. A forró csokit oszd négyfelé, halmozd a tetejükre a tejszínhabot és szórd meg csokireszelékkel.

Karamellás tej
Hozzávalók: 
fél liter langyos tej
4-5 evőkanál nádcukor
egy kiskanál őrölt fahéj
Elkészítés: Tedd a cukrot egy edénybe, és folyamatosan kevergetve kezdd el melegíteni (először közepes lángon, és amikor elkezd olvadni, csavard kisebbre). Várd meg, míg a cukor teljesen felolvad, és utána barnulni kezd. Fontos, hogy hagyj elég időt karamellizálódni, de ne égjen le. Ezt követően öntsd fel a langyos tejjel és add hozzá a fahéjat. Folyamatosan kevergesd, amíg a karamell feloldódik. 

Teás tej
Hozzávalók:
1/2 l tej
3 filter fekete vagy zöld tea
2 evőkanál nádcukor 
fahéj 
1 csipetnyi vanília 
Elkészítés: Forrald fel a tejet, majd 5 percre tedd bele a teát. Ízesítsd a nádcukorral, a fahéjjal és a vaníliával. 

Fűszeres tej
Hozzávalók:
1 l tej
fél darab fahéj 
1 szegfűszeg 
pár szem koriander
fél rúd vanília 
méz
Elkészítés: A tejet a fűszerekkel együtt forrald fel, hagyd állni, majd édesítsd mézzel tetszésed szerint.